Lukijat

tiistai 12. maaliskuuta 2019

Vaatematkasuunnitelma

Tämä on matka, jolle olen halunnut lähteä jo pitkään. Nyt tuntuu olevan oikea aika.

Aion tehdä käyttövaatteeni itse vähintäänkin tekstiilikuidusta alkaen, ensisijaisesti tuottaa vielä sen kuidunkin itse. Sitoudun myös käyttämään pelkästään näitä tekemiäni vaatteita ainakin vuoden. Käyttö alkaa ensi vuonna, keväällä. Vuoden kesäpuoli ja talvipuoli, niin vanhan kansan kunniaksi, kuin ihan käytännönkin syistä.

Erilaisia tarvittavia taitoja olen kartuttanut vuosien varrella. Nykyisin ei juuri saa pienestä asti hiljalleen nähdä ja kokeilla, oppia, miten nämä asiat tehdään. Oppi on haettava ihan itse, jos sitä haluaa. Minä olen halunnut. Haluan osata tehdä itse.

Tämä on sellainen matka, jolla tehdään – ja mitä ei vielä osata, se opetellaan. Lisäksi tämä on matka ajatuksiin ja kokemuksiin. Mukaan mahtuu henkilökohtaista analyysiä nykytilanteesta ja vaihtoehdoista.

Tuliaisina matkalta on epäilemättä paljon kokemusta ja tietoa. Jotain kadonnutta ja uudelleen löydettyä, jotain uutta, itse oivallettua ja itselleni sopivaa. Varmasti tulee myös napattua ideoita sieltä täältä, niinhän matkalla tehdään - ja se avartaa!

Lupaan, etten ole saita, vaan jaan matkakokemuksiani ystävilleni ja kanssakulkijoilleni.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti